100% Tuning Ahoy

De laatste EMMA-wedtrijd in Ahoy is alweer 7 jaar geleden. Toentertijd vonden er de Europese Finales plaats. Een wedstrijd met vele nationaliteiten. De sfeer die tijdens wedstrijden op deze locatie te proeven valt weten de deelnemers nog maar al te goed. De warme herinneringen komen al snel bovendrijven.

Als EMMA-benelux waren we dan ook zeer verheugd dat Ahoy ons in juli benaderde om een wedstrijd te organiseren. De tijd om te organiseren was natuurlijk betrekkelijk kort. Snel werd al besloten om de wedstrijd tijdens 100%Tuning te combineren met de Nationale finale. Een groot deelnemersveld met meerdere nationaliteiten………

Eind augustus kwam het definieve ja van Ahoy…. De Flyers werden direct online geplaatst en de aanmeldingen kwamen ook al snel binnen.

Met bekendmaking van dit event nog geen maand voor het plaatsvinden zijn we zeer verheugd dat we 60 deelnemers mochten begroeten. In totaal deden deelnemers uit Nederland, België, Engeland en Denemarken mee. Zelfs enkele nieuwkomers verschenen ter tonele. Juryleden mochten begroet worden uit Nederland, Duitsland en Engeland..

Hal 6 was niet alleen de plaats voor het EMMA-event. Ook de finale van DB-drag vond plaats en DB-wedstrijden van Caraudio for Beginners.

Door AHOY waren beperkingen voor het geluidsniveau. Een paar keer per dag mochten er demo’s gedraaid worden, waar de deelnemers gretig gebruik van maakten en de hal af en toe trilde op zijn funderingen.

Alle beoordelingen verliepen voorspoedig en ruim op tijd kon dan ook aan de finale voor ESPL op zondag begonnen worden. Tussendoor waren er voor de bezoekers spelletjes georganiseerd, zoals bijvoorbeeld het in elkaar draaien van prijsbekers…………hetgeen toch moeilijker bleek dan gedacht.

De prijsuitreiking vond dankzij de goede inzet van juryleden alsook backoffice mooi op tijd plaats. Het complete team werd door de voorzitter van EMMA-Benelux, Ronald van Looij nadrukkelijk bedankt voor hun inzet. De winnaars van de wedstrijd werden in het zonnetje gezet en kregen een mooie trofee. De Nederlands en Belgisch Kampioenen ontvingen op hun beurt nog een kampioensbeker, waarmee er ten slotte een einde kwam aan mooie wedstrijd.

EMMA-Benelux hoopt ook volgend jaar weer een wedstrijd in Ahoy te organiseren en zal er alles aan doen om dit mogelijk te maken. Proficiat aan alle winnaars.

Uitslagen 100% Tuning Ahoy

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.